Αξιολογήσεις

Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσει κάποιος τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της εργασίας μας. Η επίδοση, τα αποτελέσματα και η αξία μας θα ήταν σημαντικό να την γνωρίζουμε. Έτσι μόνο ,θα μπορέσουμε να διορθώσουμε πιθανά λάθη να αποκτήσουμε εμπειρία και να γίνουμε καλύτεροι επαγγελματίες στην εργασία μας. Η κάθε αξιολόγηση είναι «υλικό» ανατροφοδότησης!

Δράκα Μαρία, Διευθύντρια του «Κουκλότοπου», Μεταμόρφωση -Αθήνα.

«Αναζητώντας και ψάχνοντας πάντα το διαφορετικό στην προσχολική αγωγή συναντήθηκα πριν πολλά χρόνια με την κα Αντιγόνη. Ήδη είχα ακούσει κάποια θετικά σχόλια από πριν τα οποία και επιβεβαιώθηκαν. Μια γλυκιά παρουσία με ιδιαίτερη αγάπη για το αντικείμενο που ασχολιόταν με οργάνωση και δυναμισμό. Κατά την διάρκεια της συνάντησης μας μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και έλαβα το μήνυμα ότι η συνεργασίας μας στη πορεία της θα ήταν αξιόλογη διότι οι στόχοι μας έμοιαζαν ίδιοι … ένα ξεχωριστό σχολείο … χαρούμενα παιδιά, ικανοποιημένοι γονείς… Στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια άξιος συνεργάτης, συνοδοιπόρος στην άνοδο του σχολείου μας, με ζήλο , μεράκι συνέπεια με μία λέξη άψογη επαγγελματίας. Δοκιμάσαμε νέες μεθόδους εκπαίδευσης επιτυχημένες ομολογουμένως. διέκρινα την ποιότητα τόσο στα προγράμματα όσο και στην εξέλιξη των παιδαγωγών μέσα από την συνεχή επιμόρφωση (οργανωμένο και αναλυτικό πρόγραμμα – σεμινάρια – παιδαγωγική υποστήριξη- ομάδες γονέων, εφημερίδα). Αυτή η συνεργασία έφερε πολλούς αποδοτικούς καρπούς σε όλους τους τομείς. Είχε μεγάλη απήχηση στους γονείς και η συνεργασία μας ήταν ποιοτική, μας μετέδωσε τις γνώσεις της μας στήριξε όταν έπρεπε. Την ευχαριστώ από καρδιάς για όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας με έμαθε να σκέφτομαι από δύο πλευρές και να είμαι πάντα ο εαυτός μου, αλλά και να θέλω πάντα το καλύτερο… όχι εκπτώσεις στην Προσχολική αγωγή! Η συνεργασία μας συνεχίζεται από το 2002!!! Με ευγνωμοσύνη & βαθιά εκτίμηση».

Όλγα Μπενούκα, Διευθύντρια της «ΑΥΛΑΙΑΣ»- Ηλιούπολη -Αθήνα

«Αντιγόνη Μπάτσικα. Τι να πρωτοπώ! Ένα τεράστιο κεφάλαιο τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μου ζωή. Η «Αυλαία» άρχισε το ταξίδι της το 1997. Πάντα ονειρευόμουν ένα βιωματικό καλλιτεχνικό σχολείο με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας μαθητές, αλλά και ένα σύγχρονο σχολείο με διαρκή γνώση όλων των νέων παιδαγωγικών εργαλείων. Σε διάρκεια 5 χρόνων η παιδαγωγική μας ομάδα ήταν ολοκληρωμένη. Όμως άρχισα να νιώθω ότι δεν υπήρχε παιδαγωγική ανατροφοδότηση. Ένα φαξ (κάποτε υπήρχε), ήταν το κίνητρο για την πρώτη μου συμμετοχή  σε σεμινάριο της κας Αντιγόνης!

Ως απόφοιτος πανεπιστημιακού τμήματος ως εκείνη την στιγμή γνώριζα μόνο τα θεωρητικά σεμινάρια! Σε αυτό το σεμινάριο είδα πως η θεωρία μετουσιώνεται σε πράξη! Από εκείνη την μαγική για μένα στιγμή, ξεκίνησε η συνεργασία μας, μαζί με την κα Αντιγόνη, ως σύμβουλος παιδαγωγικού έργου του σχολείου μου! Η απόλυτη οργάνωση σε όλα! Από την οργάνωση γραφείου, τα έντυπα εγγραφών, τα σεμινάρια παιδαγωγών και διευθυντών…και πόσα ακόμη! Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έμαθα την προβολή παιδαγωγικού έργου! Πως η σύγχρονη βιωματική μάθηση «σμίλεψε» το παιδαγωγικό επαγγελματικό προσωπικό προφίλ, αλλά και την παιδαγωγική ταυτότητα του σχολείου! Έτσι, βρισκόμαστε στο σήμερα ! Το σχολείο μου κλείνει φέτος 27 χρόνια λειτουργίας! Με την αρωγή της κας Αντιγόνης πέτυχα την απόλυτη αρμονία: παιδαγωγοί με απίστευτη εμπειρία και παιδαγωγικά εφοδιασμένες, με όλα τα σύγχρονα παιδαγωγικά εργαλεία! Αντιγόνη, σε ευχαριστώ από καρδιάς γιατί έπαιξες καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική μου ενηλικίωση! Παρέλαβες ένα κοριτσάκι 26 χρονών που ντρεπόταν να μιλήσει και με μετέτρεψες σε επαγγελματία! Παρέλαβες ένα μικρό προσχολικό κέντρο με 25 παιδιά ,το 2016 με την δική σου παρότρυνση έχουμε επεκταθεί  με ανεξάρτητο Νηπιαγωγείο και σήμερα με εσένα δίπλα μου η αυλαία έχει 105 παιδιά!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ»!

Μαίρη Χατζίρη, Διευθύντρια της «Γελαστής πολιτείας», Χολαργός - Αθήνα

«Η κα Αντιγόνη Μπάτσικα είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και μια εξαιρετική επαγγελματίας! Στα 15 χρόνια συνεργασίας μας με βοήθησε να οργανώσω τόσο το διοικητικό, όσο και το παιδαγωγικό κομμάτι της δουλειά μου! Με τα πολύτιμα σεμινάριά της βοήθησε τις συνεργάτιδες -παιδαγωγούς μου να έχουν άριστη σχέση μεταξύ τους αλλά και με τη διαχείριση των παιδιών και των γονιών! Έχουμε μια πολύτιμη σχέση και συνεργασία! Την εκτιμώ αφάνταστα και την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον διευθυντή σχολείου ενδιαφέρεται πραγματικά για το σχολείο του!»

Βασίλης Αυγερινός - Άννα Αθηναίου Διεύθυνση του «Ουράνιου τόξου» - Γλυφάδα - Αθήνα

«Γνωριστήκαμε με την κα Μπάτσικα ύστερα από τις ενθουσιώδεις συστάσεις συναδέλφου. Είχαμε τότε ήδη 26 χρόνια παρουσίας στον χώρο της προσχολικής αγωγής.  Η ερώτηση της:  «Τι θα μπορούσα να προσφέρω εγώ σ’ εσάς που έχετε τόση πείρα»  μας έδειξε έναν άνθρωπο σεμνό, με αίσθημα ευθύνης (τόσο μα τόσο σπάνιο στις μέρες μας!) Από τότε έχουν περάσει ήδη 5 χρόνια συνεργασίας. Η κα Μπάτσικα είναι για το σχολείο μας ΑΠΟΚΤΗΜΑ!!! Κι αυτό γιατί… Οργανώνει το προσωπικό και εμάς μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Λύνει πιθανά προβλήματα πριν ακόμη δημιουργηθούν. Έφερε στο σχολείο μας το δικό της εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει γνώση στα παιδιά μέσα από δομημένο χρονοδιάγραμμα και συνεχίζεται από τμήμα  σε τμήμα . Εκπαιδεύει και επιβλέπει  τις παιδαγωγούς με πολλούς και πρωτοποριακούς τρόπους(σεμινάρια, εκθέσεις για τα παιδιά, σχεδιασμός προγραμμάτων, κ.ά)

Φέρνει συνεχώς καινούργιες ιδέες και φροντίζει για την υλοποίηση τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εξαιρετική της  επικοινωνιακή ικανότητα αλλά και η αντίληψή της την κάνουν πολύτιμη συνεργάτη. Αυτά τα χρόνια που συνεργαζόμαστε έφερε στο σχολείο μας ένα νέο «αέρα», και μας έδειξε ότι πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο που θα σε πάει ένα βήμα πιο μπροστά. Αρκεί να έχεις την τύχη να συναντάς ανθρώπους όπως η κυρία Αντιγόνη Μπάτσικα».

Μαρίνα Ζώταλη – Νίκη Σίμου Διεύθυνση της «Μαγικής χώρας» - Ηλιούπολη - Αθήνα
«Από την αρχή της συνεργασίας μας, η κυρία Αντιγόνη, μας ενέπνευσε εμπιστοσύνη και σιγουριά για όσα μας δίδαξε! Με την εμπειρία, την οργάνωση και τη μεθοδικότητα της έχουμε εξελιχθεί παιδαγωγικά όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας και θεωρούμε πως τα λόγια και οι παιδαγωγικές της αξίες έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της παιδαγωγικής μας ταυτότητας. Η σταθερότητα, η εμπειρία, η εντιμότητα της είναι οι λόγοι που απολαμβάνουμε τη συνεργασία μας!»
Έλενα Καραγεώργη Διευθύντρια του «EARLY FOOTSTEPS» - «ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ» - Πικέρμι -Αθήνα

«Με την κα Αντιγόνη ξεκίνησε η συνεργασία μας πριν περίπου ένα χρόνο. Είχαμε ανάγκη κάτι καινούργιο, καινοτόμο και ενδιαφέρον, όσο αφορά το πρόγραμμα που δουλεύαμε στο σχολείο μας. Το εκπλήρωσε με το παραπάνω! Είναι οργανωτική και με μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο της! Μπόρεσε να μας εμπνεύσει να δίνουμε κάθε μέρα το καλύτερο μας εαυτό και να γίνουμε καλύτεροι παιδαγωγοί»!!!

Φαίη Πιστεύου Διευθύντρια του «ΦΙΛΕΑ ΦΟΓΚ» -Άγιος Στέφανος -Αθήνα
«Η κα Αντιγόνη είναι ο άνθρωπος που όλοι θα ήθελαν να είχαν δίπλα τους! Στο ξεκίνημα ενός νέου σχολείου ήταν και είναι δίπλα μου όποτε την χρειαστώ!! Το παιδαγωγικό της πρόγραμμα σύγχρονο, ευέλικτο, εξειδικευμένο και δοκιμασμένο πολλά χρόνια τώρα! Προσφέρει στα σχολεία που συνεργάζεται ένα συνολικό πλαίσιο προγράμματος τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για το προσωπικό που απαρτίζει τα σχολεία μας μέσω εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών σεμιναρίων!!! Μέσα από παιχνίδι τα παιδιά κατακτούν δεξιότητες, οι οποίες είναι ορατές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!!! Σαν άνθρωπος δοτική, ειλικρινής, μεθοδική, με έξυπνες και πρωτοποριακές ιδέες μα πάνω απ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Εκεί είναι για εμένα οποιαδήποτε στιγμή την χρειαστώ, ακόμη και αργά το βράδυ…! Η στήριξη και η βοήθεια προς το πρόσωπό μου, λέξεις λίγες και μικρές μπροστά σε όλα όσα έχει κάνει για εμένα και το σχολείο μου! Κυρία Αντιγόνη ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ, συνεχίστε να κάνετε αυτό που μόνο εσείς ξέρετε τόσο καλά..!!!»
Μαριάνθη Σωτηριάδου Νηπιαγωγός ΚΕ.ΠΑ. «Κουκλότοπος» - Μεταμόρφωση -Αθήνα

Γνωρίζω την Αντιγόνη Μπάτσικα 22 ολόκληρα χρόνια. Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία! Πάντα ήταν δίπλα μου να με στηρίζει, να με ακούει με υπομονή, να με συμβουλεύει, να κατευνάζει το άγχος μου, να προτείνει ιδέες και λύσεις.

Σε όλες τις δύσκολες στιγμές αυτού του υπέροχου κατά τ’ άλλα επαγγέλματος ήταν εκεί για εμένα κάνοντάς με να νιώθω σιγουριά και ασφάλεια. Αντιγόνη μου σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα… Εύχομαι να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα η όμορφη συνεργασία που έχουμε!!! Με μεγάλη εκτίμηση και αγάπη.

Γεωργία Βλάχου Βρεφονηπιαγωγός στο ΚΕ.ΠΑ «ΑΥΛΑΙΑ»-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΑΘΗΝΑ
«Όταν στο χώρο που εργάζομαι στο Πρότυπο Κέντρο  προσχολικής αγωγής «Αυλαία»- Ηλιούπολη, έμαθα ότι  θα λειτουργήσουμε  με  ένα  παιδαγωγικό πρόγραμμα  συγκεκριμένο,  στην αρχή  είχα μια επιφύλαξη. Ήθελα πάντα να ξεφύγω  από την τυποποίηση και την πολύ  θεωρητική θεώρηση. Πίστευα ότι τα παιδιά μας έχουν ανάγκη για ερεθίσματα από τομείς τέχνης –συναισθηματική αγωγή – βιωματικές εμπειρίες.  Όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύουμε  το πρόγραμμα «Πλαστελίνη»  διαπίστωσα ότι  όχι  μόνο περιλαμβάνει όλα αυτά, άλλα  βοηθάει και στην ολόπλευρη ανάπτυξη  και δίνει τρόπους  για καλύτερη προσέγγιση. Η κα Αντιγόνη Μπάτσικα είναι άτομο με πολλές γνώσεις, απίστευτη συστηματικότητα, γνωρίζει να κάνει διάλογο, για να δεχτεί και να προτείνει  νέες ιδέες. Σε βοηθάει να ξεφύγεις από τα τετριμμένα και να αποφύγεις τη ρουτίνα του χρόνου. Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία και την άνεση που μου  παρέχεται  για συζήτηση και ανταλλαγή προβληματισμών. Ευχαριστώ επίσης, κα Αντιγόνη που μου έμαθες  ότι πράγματα που φαντάζουν δύσκολα ότι προσεγγίζονται εύκολα, με σύστημα και θέληση. Ελπίζω να έχουν την ευκαιρία και άλλοι συνάδελφοι να γνωρίσουν το πρόγραμμα «Πλαστελίνη».
Κατερίνα Γαβαλάκη, Βρεφονηπιαγωγός, Μαρκόπουλο -Αττικής
«Η συνεργασία μου με την κυρία Αντιγόνη ήταν εξαιρετική σε όλη της τη διάρκεια! Συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη της καριέρας μου, ως παιδαγωγός με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και το πλούσιο παιδαγωγικό υλικό που απλόχερα μοιραζόταν μαζί μας. Κρίνω πως η συνεργασία μας, βοήθησε στην οργάνωση και την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής που εργαζόμουν. Πέρα από τη δράση της, ως Σύμβουλος Παιδαγωγικού Έργου, ήταν κοντά μας και ως συνεργάτης που επαινεί και συμβουλεύει με αγάπη και νοιάξιμο. Είμαι ευγνώμων για τη συνεργασία μας»!
Μ.Ν. Βρεφονηπιαγωγός στο ΚΕ.Π.Α «Κουκλότοπος» Μεταμόρφωση -Αθήνα.
«Ο «Κουκλότοπος» είναι το πρώτο σχολείο, όπου εργάζομαι. Ήμουν μια παιδαγωγός στα πρώτα μου βήματα και η καθοδήγηση της κας Αντιγόνης ήταν πολύ σημαντική για να χτίσω και να δημιουργήσω σωστές βάσεις για την καριέρα μου. Με τη δική της συμβολή με βοήθησε να φέρνω εις πέρας καταστάσεις στα πλαίσια της εργασίας μου και να διαπραγματεύομαι σημαντικά ζητήματα με τους γονείς των μαθητών μου, πάντα με αλήθεια και με σωστή στάση απέναντι τους. Επιπλέον, με τη βοήθεια της έχω εμπλουτίσει σε σημαντικό βαθμό το εκπαιδευτικό μου πρόγραμμα και τις δραστηριότητες που το περικλείουν. Στα σχολεία θα πρότεινα συνεργασία μαζί της, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα σχολείο με παιδαγωγούς, αλλά και διευθυντές με όλα τα εφόδια τα οποία κάνουν ένα σχολείο ολοκληρωμένο, ποιοτικό και σύγχρονο».
Βίκυ Κονιδάρη, Νηπιαγωγός ΚΕ.Π.Α. «Αυλαία»- Ηλιούπολη - Αθήνα
«Την κα Αντιγόνη Μπάτσικα τη γνώρισα το 2013, σε μια πολύ κομβική για εμένα φάση της επαγγελματικής μου πορείας: είχα μόλις μεταπηδήσει από το Δημοτικό σχολείο στο Νηπιαγωγείο. Διαφορετικό ηλικιακό πεδίο, διαφορετικές προτεραιότητες, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικοί στόχοι… Όλα αγχωτικά και… διαφορετικά! Μπορεί να είχα μαζί μου ως εφόδια τις σπουδές και την αγάπη μου για τα παιδιά, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Η «Αυλαία», η νέα μου επαγγελματική στέγη, συνεργαζόταν ήδη με την κα Αντιγόνη, έτσι οι δρόμοι μας συναντήθηκαν. Από τότε μετράμε πολλά χρόνια κοινής πορείας, μέσα στα οποία με στήριξε και με έμαθε πολλά! Η οργάνωση ενός δομημένου και διαρκώς εμπλουτιζόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος μου πρόσφερε τη βάση ώστε να πατήσω και να βάλω τη δική μου σφραγίδα. Η διαρκής επιμόρφωση γύρω από παιδαγωγικά αντικείμενα με τα σεμινάρια της «Πλαστελίνης» είναι πολύτιμο «σωσίβιο» και πηγή κινητοποίησης. Είναι όμως η ίδια η κα Αντιγόνη που δίνει απλόχερα καθοδήγηση, ενθάρρυνση και έμπνευση με τις συμβουλές της, τις εύστοχες παρατηρήσεις και τις διαρκείς υπενθυμίσεις της ότι «είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς!». Με έπλασε λοιπόν με τον τρόπο της και από τότε έχω κι εγώ με τη σειρά μου πλάσει πολλά μικρά ανθρωπάκια, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή και νιώθοντας ότι έχω πλάι μου έναν πολύτιμο σύμβουλο! Ευχαριστώ από καρδιάς, κα Αντιγόνη!
Mυρτώ Κουμάντου, Νηπιαγωγός, 11 ο Νηπιαγωγείο Παλαιού Φαλήρου- Αθήνα
«Η κυρία Αντιγόνη με βοήθησε πάρα πολύ στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στο χώρο της προσχολικής αγωγής! Μου μετέφερε βασικές αξίες που μέχρι και σήμερα κάνουν τη διαφορά και είναι απίστευτα χρήσιμες στην εργασία μας. Μεράκι, όρεξη, συνεργασία, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση είναι κάποια από αυτά. Σας ευχαριστώ για όλα όσα μου μάθατε και συνεχίστε το έργο σας με την ίδια όρεξη και τον ίδιο ζήλο».
Μαρούσα Πέρρα, Νηπιαγωγός ΚΕ.Π.Α. «ΑΥΛΑΙΑ» - Ηλιούπολη - Αθήνα

«Γνώρισα την κα Αντιγόνη μόλις ξεκίνησα να εργάζομαι στην «Αυλαία», το σχολείο όπου εργάζομαι μέχρι και σήμερα. Από την πρώτη αυτή στιγμή της γνωριμίας μας, μου δημιουργήθηκε το αίσθημα της σιγουριάς κοντά της και παρότι το άγχος με κυρίευε, εκείνη κατάφερε να το «καταλαγιάσει». Η μεθοδικότητα και η υποστήριξη της μ’ έχουν βοηθήσει σημαντικά να εξελιχθώ σαν παιδαγωγός , να γίνω οργανωτική και να μπορώ να διαχειρίζομαι καθημερινά θέματα που προκύπτουν. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτείνει και υλοποιούμε είναι άρτια δομημένο και προσχεδιασμένο, με γνώμονα τη βιωματική μάθηση και το παιχνίδι. Την ευχαριστώ πολύ, προσωπικά, που είναι πάντα εκεί να μας ακούσει και να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις ανησυχίες μας, να χαρεί με την πρόοδό μας, πραγματικά σαν «δική μας δασκάλα»!!!»

Φωτεινή Πλατανιά, Βρεφονηπιαγωγός ΚΕ.ΠΑ. «Μικροί φίλοι»ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ- Κόρινθος
Αναμφίβολα, η επιλογή μου να γίνω παιδαγωγός ήταν απόλυτα συνειδητή. Τον πραγματικό ρόλο της παιδαγωγού όμως τον συνειδητοποίησα όταν βρέθηκα κοντά στην κυρία Αντιγόνη, που ήταν για μένα παράθυρο ανοιχτό! Με το άρτιο παιδαγωγικό της πρόγραμμα, κάθε χρόνο εμπλουτισμένο, ένιωθα κι εγώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου! Δίπλα μου σε κάθε απορία, σε κάθε αμφιβολία, πάντα με ενσυναίσθηση, αλλά και επαγγελματισμό!  Κυρία Αντιγόνη, σας ευχαριστώ για όλα και πάντα θα σας ευχαριστώ! 
Scroll to Top